Resultat de l’assemblea

RESUM DE L´ASSEMBLEA PARROQUIAL

El passat diumenge les comunitats de Sant Ramon Nonat i Sant Albert es van reunir en el teatre per fer l´assemblea parroquial del curs. Hi van  assistir unes 40 persones.

Després de la pregària es van presentar els grups i les activitats. Ara en fem un resum

*Catequesi familiar-infantil: Mn. Fernando

En aquest curs hi han participat 26 catequistes i hi han hagut 16 grups de nens/es entre primer i segon. 57 nens/es de segon han fet la primera comunió a Sant Ramon, alguns que s’han preparat aquí l´han celebrat a fora. Els objectius de la catequesi són fer conèixer i estimar més a Jesús.

*Catequesi postcomunió: Rubén García

Han vingut 7 nens/es més 3 que no eren gaire constants. Han fet 22 sessions i s´han reunit fins a final de maig. Els va agradar molt participar del Via Crucis. Alguns fan d´escolans. Han participat en el concurs bíblic i un d´ells ha guanyat el primer premi de l´apartat de dibuix. Volen continuar el pròxim curs.

*Confirmació: Àngel Arroyo

Es fa a Sant Albert, es reuneixen cada setmana i són adolescents, a partir de 3r d´ESO. Un sol curs. Aquest any només s´ha apuntat un adolescent i no s´ha pogut fer, en canvi hi ha hagut 6 joves que han fet catequesi a Sant Ramon amb Mn. Fernando, i 2 adults, amb Mn. Lluís. 2 adolescents del col·legi de les germanes han estat preparades per la germana Pilar i també s´han confirmat. En total, de moment s´han confirmat 8 persones.

El plantejament és que el proper curs tornarem a oferir catequesi de Confirmació a adolescents a partir de 3r d´ESO, de només 1 any de duració. Però l´altre curs seran dos anys i intentarem empalmar amb els de postcomunió. El pla seria el següent: 2 anys de catequesi familiar-infantil, 2 anys de postcomunió i 2 anys de confirmació. També oferirem catequesi de confirmació a gent més gran si hi ha demanda.

*Grup de joves: Mn. Fernando

Són estudiants universitaris. Alguns fan màsters i no estan aquí més d´un any perquè la majoria són de fora. Aquest curs eren 4 joves. Es reuneixen els dissabtes a les 20h. A les trobades tracten temes, l´evangeli, fan sortides o cine-forum.

*Colla Jove: Santi Dotú

Enguany el grup compleix 20 anys. Va començar a partir de pares i mares de la catequesi familiar-infantil. L´objectiu és treballar al servei de la parròquia sense afany de protagonisme, respectar-nos, escoltar-nos, ajudar-nos i estimar-nos. Aquest any s´han fet temes del llibre “Créixer i estimar”. Una de les sessions consisteix en un cine-forum.

*Fent Camí: Queles

Volen fer camí junts i amb el Senyor. Es reuneixen el segon divendres de mes a les 21h. el proper curs serà a les 20h30´ perquè va millor. La trobada consisteix en una pregària i posada en comú a partir d´uns temes d´un llibre, aquest curs i l´anterior el llibre portava per títol “Viure a fons” Els objectius són: compartir la fe, confiar en el Senyor i tenir presència a la parròquia.

*Vida Creixent: Cristina Castillo

És un moviment que va néixer a Catalunya. Consisteix en fer revisió de vida, reflexió i oració seguint un llibre comú, aquest any: “Els signes del Regne de Déu”. Inicialment eren 14 persones però hi ha hagut baixes i al final només eren unes 8 persones. El llibre del proper any porta per títol: “Maduresa: vellesa i acceptació de la mateixa”. Les reunions que són mensuals són per a dones i homes a partir dels 65 anys.

*Càritas: Cristina Castillo

Actualment hi ha 24 voluntaris. Cada setmana es donen aliments a unes 80 famílies. Cada família beneficiada pot rebre aliments un cop al mes durant tres mesos, per a posteriors recepcions cal que els sigui renovada la petició pel treballador social corresponent. Cada setmana es dóna roba a 20 famílies, poden venir 4 cops a l´any, un cop per estació. La roba que sobra es dóna a l´entitat “Aunar” o “Pare Manel”

*Acollida Laboral: Roser Palau

Ajuda a trobar feina a qui no en té. Porta 6 anys funcionant. Abans, bàsicament els beneficiaris eren els immigrants però ara, amb la crisi, són tots, també els d´aquí de tota la vida. S´han fet campanyes d´informació de cara a trobar possibles persones que puguin oferir feines. Potser s´haurien de tornar a fer donat que hi ha molt poques ofertes, la majoria vénen a través del soci-sanitari de L´Hospitalet. Bàsicament les feines que s’ofereixen són les de tenir cura de gent gran o malalta, ja no hi ha ofertes de netejar el pis. S´ha d´escoltar molt, per això ha passat a dir-se acollida laboral.

*Ajuda´t-Ajudant: Pilar Sánchez

Dimarts i dijous per la tarda. Fan labors, les del primer trimestre són a benefici de Càritas parroquial, també fan les palmetes per al diumenge de rams i les bosses del pa de Sant Blai. La gent és bastant gran i hi ha hagut baixes per defunció.

*Justícia i Pau: Marcelino Ibáñez

És una organització no governamental amb una sèrie de grups autònoms que actuen coordinadament en les principals poblacions catalanes. Té per objectius promoure i defensar els drets humans, la pau, el desarmament, promoure els valors evangèlics. Són uns 14 persones i es reuneixen un cop al mes. El consiliari és el pare Jesús Lanau.

*Pastoral de la salut: Mercè Puig

L´equip el formen 8 persones. Visiten a aquelles persones que no poden venir a la parròquia. Se´ls dóna conversa, se´ls porta la comunió si volen,… El grup es reuneix un cop al mes. Actualment es visiten a unes 12 persones. Hi ha gent gran que sempre ha vingut a la missa de la parròquia i un dia deixen de venir, si algú avisa de la situació a l´equip els podran atendre.

*Sant Albert: Magda Jorquera

Hi ha missa els dissabtes a les 19h, durant el curs escolar. Mn. Fernando la presideix. Bàsicament són gent gran.

També hi ha la festa de St. Albert amb una eucaristia presidida pel rector i amb la col·laboració dels de la JOC.

A St. Albert també si reuneixen grups de JOC i ACO, un grup de catequesi familiar-infantil de primer i un de segon i, fins ara, la catequesi de confirmació dels adolescents.

*JOC: Saúl González

Es dediquen als joves més desfavorits, els presenten a Jesús. Treballen segons el mètode de revisió de vida. El lema d´enguany és “Ni el treball ni l´estudi estan en liquidació”.

Entre Sta. Eulàlia, Cornellà i St. Albert hi ha 28 militants i 30 joves d´iniciació.

*Eucaristies i litúrgia: Mn. Lluís

Misses a Sant Ramon

Les misses dels dies feiners les celebren el rector i el vicari, el dia en què algun d´ells hauria de celebrar dues misses, llavors ve al matí Mn. Joan a celebrar l´eucaristia.

Els diumenges hi ha tres nens-adolescents que acostumen a fer d´escolans. De tant en tant alguns altres que no són els habituals també s´ofereixen.

Algunes de les problemàtiques de les misses són: els mòbils que sonen, la gent que seu a darrera malgrat que hi ha molt d´espai a davant, els cantorals i els fulls de cants dels temps litúrgics forts que van desapareixent, un cert desordre en combregar.

Res del rosari

A les 19h15´ es resa el rosari.

Res del Viacrucis

En començar la Quaresma es feia a les 19h30´, però això representava poc temps i es va decidir començar a les 19h15´. Els de postcomunió hi han participat algunes vegades i els ha agradat. La missa dels divendres de Quaresma ara es fa a l´església gran per no haver de fer canvis, sembla que s´hi queda més gent.

Confesions

Els diumenges, 15´ abans de les misses. En els temps d´Advent i Quaresma es feien dues celebracions comunitàries, una en català i l´altra en castellà en dos dies successius. Com que a la celebració en català hi venia molt poca gent es va decidir que per Quaresma es faria una sola celebració bilingüe, a partir d´ara continuarem així.

Pregària dels dimarts

Durant el curs escolar, els dimarts de 20h30´ a 21h. Hi acostumen a venir entre 10 i 15 persones. Un cop al mes hi ha exposició al Santíssim amb adoració, des de les 20h30´ fins a les 22h.

Grup de cant gregorià

Durant el curs escolar es reuneix el grup de cant gregorià els dimarts a les 19h. per assajar i després cantar a la missa de les 20h.

Unció dels malalts

Cada dos anys fem celebració comunitària de la unció dels malalts, un diumenge a l’església; l´any que no toca, com aquest, es fa a la residència de Collblanc.

*Romeria a Monserrat i sortides: Marifé Moreno

Les dues darreres sortides s´han hagut de suspendre perquè no s´havien apuntat prous persones. Potser és que la gent es fa gran, la crisi econòmica, etc. De moment a les romeries a Montserrat encara s´apunta prou gent, enguany han estat 37 persones.

*Col·legis: Jordi Aparici

A l´escola es treballa el material “Família-Escola acció compartida” de la Fundació Escola Cristiana. Consisteix en unes trobades cada dos mesos amb els pares interessats. Hi ha un apartat que pretén treballar la fe. Potser en aquest hi podria col·laborar la parròquia.

*Despatx parroquial: Carme Casanova

El despatx es converteix en punt d´informació de moltes coses, cal saber escoltar. Sobretot es fan fes de baptisme i certificats, i s´atén als que es volen casar  i als que volen batejar al fill/a. L´any passat es van casar 13 parelles i el 2014, de moment ho han fet 4. L´any passat es van batejar 75 persones i en el que va d´any, 29.

 DIÁLEG POSTERIOR

-La Carme Casanova, a partir de lo que es va dir en el consell de consells pastorals parroquials de l´arxiprestat que va tenir lloc el darrer divendres en què el ponent va comentar la importància d´estar connectats amb el barri, explica que abans es feia una fira en el barri a la qual la parròquia hi participava muntant una paradeta.

-R: Està clar que la parròquia ha de sortir a fora, no n´hi ha prou amb el que es fa dins. Sembla que aquesta fira era la fira d´entitats que ara ja no es fa. En qualsevol cas podria haver alguna persona o persones que estiguessin pendents d´aquestes coses, ens informessin i ens suggerissin si val la pena participar-hi.

 -Al Santi Dotú li sembla bé la proposta del col·legi.

-R: S´ha d´estudiar en profunditat el tema.

-La Roser Palau vol saber què és el consell pastoral parroquial i qui en forma part. Se li explica que és un grup de persones que aconsellen al rector pel que fa a la pastoral de la parròquia, acostumen a ser persones que estan ficades en algun grup o activitat.

-Diverses persones es queixen de la poca assistència de gent a l´assemblea.

-R: Tenint en compte que els caps de setmana vénen a les eucaristies uns 800 persones, que només hagin vingut a la reunió unes 40, un 5%,  és una quantitat molt baixa. Creiem que el problema està en la falta de consciència de pertànyer a una comunitat.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.