Vocacions

JORNADA MUNDIAL DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS

Avui, quart diumenge de Pasqua, conegut també com a diumenge del Bon Pastor perquè a l’evangeli d´aquest dia sempre llegim algun text en què Jesús es presenta com a pastor, l’Església celebra la 51a Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions.

El lema d´enguany és: “Surt a donar-ho tot” i ens recorda que les diverses vocacions específiques dels cristians: al sacerdoci, al diaconat, a la vida consagrada, al matrimoni, s’han de viure amb total dedicació ja que sinó ens estem enganyant a nosaltres mateixos i als altres, i no estem complint amb la voluntat de Déu envers nosaltres.

La vocació és un do de Déu que cadascú ha de descobrir, i per això com diu el papa Francesc en el missatge amb motiu d´aquesta jornada: “requereix sempre un èxode d´un mateix per centrar la pròpia existència en Crist i en el seu evangeli. Tant en la vida conjugal, com en les formes de consagració religiosa i en la vida presbiteral, cal superar les maneres de pensar i d´actuar no concordes amb la voluntat de Déu

Per descobrir la pròpia vocació hem d´estar ben disposats a l´escolta de la veu de Crist que ressona en l´Església. Cal deixar-se transformar interiorment per les seves paraules que són Esperit i vida.

La vocació és un fruit que madura en el camp ben conreat de l´amor recíproc que es fa servei mutu, en el context d´una autèntica vida eclesial. Cap vocació no neix per ella mateixa o viu per ella mateixa. La vocació sorgeix del cor de Déu i brolla a la terra bona del poble fidel, en l´experiència de l´amor fraternal.

La pastoral vocacional perquè tingui èxit cal que s´orienti vers l´acompanyament dels joves i no tant joves pel camí de la santedat.

Recordem per últim, que a més a mes de la vocació específica de cadascú, tot cristià té la vocació de donar a conèixer Jesús als altres.

CONGRESO INTERNACIONAL DE PASTORAL DE LAS GRANDES CIUDADES

Nuestro arzobispo Lluís ha organizado para los días 20 a 22 de mayo un congreso en Barcelona sobre la pastoral en las grandes ciudades; en el apartado “Paraula i Vida” de la Hoja Dominical del pasado domingo hablaba de ello. Sociólogos, pastoralistas y teólogos procedentes de distintos lugares del mundo harán sus ponencias destinadas a ayudar a que la Iglesia en las grandes ciudades pueda realizar mejor su misión. En las mesitas de la salida  del templo encontraréis el programa y toda la información necesaria por si alguien quiere asistir.

CONSELL PASTORAL PARROQUIAL

Aquest dilluns a les 21h es reunirà per tractar temes relacionats amb la pastoral de les dues parròquies.

MISA RESIDENCIA COLLBLANC

El martes a las 16h30´, en la primera planta.

REUNIÓ JUSTÍCIA I PAU

Aquest dimecres a les 19h30´.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.