Hondures

SETMANA SANTA A HONDURES

El pare Ramiro ha escrit un correu electrònic per a les comunitats de Sant Ramon i Sant Albert, en el qual explica com ha estat la celebració de la Setmana Santa allí.

A Hondures viuen les celebracions amb intensitat, i solen privilegiar els petits gestos com l’aspersió amb l´aigua, el foc de la Vetlla Pasqual o la representació del Via Crucis entès com una dura realitat que pateix el país: violències, morts, segrestos, robatoris,… Tot té quelcom a veure amb Jesús, que aquest any l´ha interpretat un noi de 17 anys. El de l´any passat, van matar-lo fa pocs mesos la “mara” (bandes urbanes que acostumen a delinquir) a la que va pertànyer un temps, que no li va perdonar que volgués deixar-la.

Els seus pares van dipositar la foto del mort a la vora de l´altar i tothom li va retre un senzill homenatge. Segurament el rostre d´aquest noi era en aquells moments la imatge del seu Crist.

Després del Via Crucis, tot una caminada que va durar dues hores a ple sol amb temperatures de 40º, un grup de nois i noies van representar la “Passió” amb uns quants draps com a indumentàries. Una representació de la Passió molt humana que traspuava lo que estava vivint aquella gent: un patiment soterrat, unes pors difícils de controlar, un cert fatalisme,…

El Dissabte Sant, en canvi, semblava més obert a l´esperança. El foc encès a dos-cents metres de la capella va il·luminar la nit i tothom va pelegrinar cap a l´església amb les espelmes enceses.

La Vetlla Pasqual es va celebrar amb totes les set lectures de l´Antic Testament, precedides pel llarg cant del Pregó Pasqual, entonat a la guitarra, amb una gran emoció, per un company de les escoles “Fe i Alegria”. Després de les tres hores que va durar la celebració es va entonar un cant que ningú es va resistir a ballar-lo.

Ha acabat una setmana ben plena de celebracions en què ha estat més forta la fe senzilla però profunda dels hondurenys, que no pas la calor i la llarga caminada dels dies passats.

SOBRE EL 1 DE MAYO

Con motivo del 1 de mayo, el día del trabajo, los Movimientos Obreros Cristianos de Catalunya y Baleares, y otras entidades relacionadas con el mundo obrero han editado una hoja con unas reflexiones sobre la situación actual según el clásico método de ver, juzgar y actuar. En las mesas encontraréis unas fotocopias que os podéis llevar a casa.

 TROBADA COLLA JOVE

Aquest divendres a les 21h. a la casa del Rafael i la Teresa. Farem el tema 30 que porta per títol: “Déu ens acompanya sempre”.

 MISA EN LA SAGRADA FAMILIA

Con motivo de las canonizaciones de este domingo de los papas Juan XXIII y Juan Pablo II, el próximo domingo tendrá lugar una misa de acción de gracias en la basílica de la Sagrada Familia presidida por nuestro arzobispo Lluís. Será a las 17h. y las invitaciones se podrán recoger en el seminario, de lunes a viernes, de 10 a 14h y de 16 a 20h.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.