Setmana Santa

COMENCEM LA SETMANA SANTA

El Diumenge de Rams o Diumenge de Passió comença la Setmana Santa. Rep aquests dos noms segons si ens fixem en la celebració de l´entrada triomfal de Jesús a Jerusalem a la qual va ser aclamat pels seus, pels qui creien en ell, acte que celebrem una sola vegada, amb la lectura pròpia; o si ens fixem en la missa d´aquest dia en la qual llegim l´evangeli de la passió i mort de Jesús, provocada pels qui no creien en ell, els seus enemics.

Durant la Setmana Santa centrem la nostra mirada en els darrers dies de la vida de Jesús. El Dijous Sant, en la celebració del darrer sopar en el qual el Mestre va rentar els peus als apòstols en senyal de servei i amistat, recordant també la institució de l´Eucaristia, el memorial de la mort i resurrecció del Senyor. La reserva de les formes sobrants de la missa que seran consumides el dia següent es realitza en el monument, el qual som convidats a visitar en algun moment o altre, especialment durant l´Hora Santa que té lloc per la nit.

El Divendres Sant el centre està posat en la mort de Jesús. De fet no celebrem missa, no hi ha consagració, però sí la litúrgia de la Paraula en la qual llegim la passió i mort de Jesús segons Sant Joan i té lloc l´acte de la veneració de la creu. El Via Crucis ens remet també a aquests darrers moments de la vida del Crist en els quals es fa efectiva la donació de la seva vida per nosaltres. La Vetlla de la Creu que fem per la nit ens ajuda a reflexionar i aprofundir més en els gestos del Senyor, en el seu lliurament per amor.

Finalment, ja només queda esperar el moment més important de tot l´any litúrgic, la Vetlla Pasqual del Dissabte Sant al vespre, en la qual celebrem que el crucificat ha ressuscitat, que ha passat de mort a vida. És la consumació de la Pasqua.

Els horaris de tots aquests actes els trobareu en uns fulletons que editem conjuntament les parròquies de l´arxiprestat, en els cartells de l´entrada de l´església i també en aquesta web, a la pestanya Horaris:

https://santramonnonat.wordpress.com/horaris/

PASTORAL DE LA SALUD

Se reunirá el lunes a las 17h30´. Trataremos el tema cinco que lleva por título: “Jesús es la salud”.

 

MISSA A LA RESIDÈNCIA DE COLLBLANC

El dimarts a les 16h30´, a la segona planta.

CELEBRACIÓN DE LA PENITENCIA

Este año tendrá lugar en una única celebración que será bilingüe, el Martes Santo a las 19h. 

MISSA CRISMAL

El nostre arquebisbe Lluís convida a tots els feligresos de la diòcesi a la Missa Crismal que enguany es celebrarà a la catedral el Dimarts Sant a les 11h. En aquesta missa es consagren els olis que es faran servir a partir de la Vetlla Pascual en els diversos sagraments en els quals són un element constituent, com l´oli dels malalts a la unció dels malalts, l´oli dels catecúmens en el bateig i el Sant Crisma a la confirmació. Precisament la missa pren el seu nom de l´últim d´aquests olis, del Sant Crisma. En aquesta eucaristia els sacerdots renoven les promeses sacerdotals i es ret homenatge als sacerdots i diaques que celebren els 50 i 25 anys de la seva ordenació.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.