Hondures

AGRAÏMENT DEL PARE RAMIRO

Com ja sabeu, el divendres 28 de febrer vam fer el tradicional sopar de la fam que aquest anys tenia com a objectiu ajudar a l´escola de “Fe y Alegría” de San Pedro Sula, a Hondures, a on està treballant pastoralment el pare Ramiro. Entres els donatius de les persones que van assistir al sopar i d´altres que no van poder venir però que van voler col·laborar amb la causa es van recollir 1.025 €. En comunicar-li al pare Ramiro, en primer lloc dóna les gràcies a totes les persones que han fet la seva aportació i, en segon lloc, ens ha dit que aquests diners faran molt de bé.

També ens ha explicat el que està fent allí. Ara que ja porta tres mesos a San Pedro Sula, col·laborant amb les escoles de “Fe y Alegria” de  la zona, vol tenir una activitat més completa amb els professors i mestres de la formació professional que s´hi fa. Es tracta, no de suplantar-los des del punt de vista pastoral, sinó de recolzar-los i acompanyar-lo en allò que fan.

Allí en diuen “formació en valors” que obre la perspectiva d´una invitació a la fe a partir de la solidaritat, la fraternitat i la justícia que són els valors cabdals de “Fe y Alegría”. Segons el pare Ramiro, l´encert més gran d´aquestes escoles ha estat el grup de mestres i professors que ha estat capaç de reunir en torn d´aquest ideal. Fins i tot no els importa donar el seu temps personal, dissabtes i diumenges, per tal de dur a terme una activitat que l´escola els demana. Es posa de manifest un gran desig i disponibilitat per oferir un servei als joves de menys possibilitats econòmiques de la zona. Són a aquests joves als qui destinaran la nostra ajuda. Pot ser una mena de llavor que caurà en terra bona, malgrat la violència quotidiana, la corrupció, el narcotràfic, els assassinats,…

Aquestes noves generacions han de tenir la capacitat de reaccionar en front de tot això i amb el grup de professors i mestres de l´escola i amb l´ajuda de Déu, segur que es pot aconseguir.

CHARLA CUARESMAL

El lunes a las 20h30´, el padre Ramon Setó dará la segunda charla cuaresmal que tiene por título: “Cuaresma, del egoísmo a la condición de hijo”.

COMENTARI DE L´EVANGELI

Com cada dijous de Quaresma, aquest dijous a les 20h30´ ens trobarem a la sala parroquial per comentar l´evangeli del cinquè diumenge, el de la resurrecció de Llàtzer (Jn 11,1-45).

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.