La família

SETMANA DE LA FAMÍLIA

Les diòcesis de Catalunya, de l´1 al 9 de març celebren la Setmana de la Família. La família és la institució més valorada per les persones i és que el seu paper és fonamental: en ella som engendrats i acollits, en ella se´ns resolen les nostres necessitats bàsiques, som educats i se´ns transmeten uns valors. En ella trobem aixopluc sempre, fins i tot quan ja som més grans i ens hem emancipat. Quantes persones en la situació de crisi econòmica actual han hagut de tornar a casa dels pares, potser fins i tot amb els seus fills, perquè ells no disposaven de suficients recursos econòmics per a tirar endavant.

A la família cadascú té el seu paper: la mare, el pare, els fills.

A més a més, en el cas de la família cristiana, en ella es transmeten els valors cristians i la fe, i es viuen. És que la família és l´església domèstica, com va recordar el Concili Vaticà II.

La Delegació de Pastoral Familiar ens convida en aquests dies a tenir especialment presents a les famílies que ho estan passant pitjor, com les que estan vivint una crisis dels cònjuges, perquè sigui possible la reconciliació i retrobin la joia i la unitat de la llar. A les famílies que s´han vist en la necessitat d´emigrar cercant una vida més humana i més digna, perquè se´ls reconeguin els seus drets. Als joves que es preparen pel matrimoni, perquè per a ells el prometatge sigui un camí de progrés en el veritable amor i mirin el futur amb il·lusió i esperança, i experimentin que Déu els estima i els acompanya. Pels qui han decidit viure en parella, perquè arribin a descobrir el valor i la joia del compromís de la mútua i definitiva donació en el matrimoni.

A l´espai de pregària del pròxim dimarts pregarem per la família. A les tauletes de la sortida de l´església hi trobareu uns punts de llibre i uns fulletons de pregàries per les famílies que podeu agafar.

BAUTIZOS

El domingo pasado fueron bautizados en la parroquia los niños: Adamma Cornelius Oliva y Chelsea Espinales Murillo. Les felicitamos a ellos y a sus padres y padrinos.

REUNIÓ PASTORAL DE LA SALUT

El dilluns a les 17h30´. Tractarem el tema 4 del llibret, el que porta per títol “El Regne de Déu”.

INICIO DE LA CUARESMA

El día 5, Miércoles de Ceniza, comienza la Cuaresma, en las eucaristías de ese día (9h i 20h) impondremos la ceniza.

Recordamos que el Miércoles de Ceniza y el Viernes Santo son días de ayuno y abstinencia para les personas que tienen de 18 a 59 años, mientras que los restantes viernes de Cuaresma son días de abstinencia de carne para los mayores de 14 años.

COMENTARI DE L´EVANGELI DEL DIUMENGE

Durant els dijous de Quaresma ens reunirem a les 20h30´ a la sala parroquial per a comentar l´evangeli del diumenge. Comencem aquest dijous amb Mt 4,1-11, l´evangeli de les temptacions de Jesús. Esteu convidats a participar-hi.

REZO DEL VIA CRUCIS

Durante la Cuaresma, los viernes rezaremos el Via Crucis a las 19h30´.

ENCUENTRO ARCIPRESTAL DE CUARESMA

Esta viernes, a las 21h, en la parroquia de Sant Enric d´Osó, tendrá lugar el encuentro arciprestal de Cuaresma; un espacio de oración y convivencia entre feligreses de las distintas parroquias del arciprestazgo que acaba siempre con un pica-pica.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.