La Mare de Déu de Lourdes

EL DIA DEL  MALALT

El darrer dimarts, memòria de la Mare de Déu de Lourdes, va ser el Dia Mundial del Malalt, donada la vinculació que hi ha entre aquests i el Santuari Marià de l´altre costat dels Pirineus. En aquest escrit ens volem fer ressò d´aquesta diada i del seu significat.

La malaltia és una realitat que sempre ens està amenaçant, és pràcticament impossible que el llarg de la nostra existència no patim alguna malaltia, afortunadament la gran majoria són lleus i es curen amb facilitat i sense seqüeles: qui no ha patit alguna vegada un refredat, un mal de coll o una grip? Desgraciadament també hi ha les malalties greus, les cròniques, les invalidants, etc; i patir una d´aquestes malalties ja és una altra cosa. Aquestes persones, sovint, a més a més de necessitar tractaments mèdics, també necessiten suport emocional, companyia i ajudes de diversos tipus.

El lema d´enguany de la campanya del malalt és “Fe i Caritat”. El Papa emèrit Benet XVI va dir que la fe precedeix a la caritat, però que es revela com autèntica només en el cas que culmina en la caritat. Gràcies a la fe podem reconèixer en els necessitats, els que pateixen i els malalts el rostre del Crist.

El creient no solament anuncia un missatge, sinó que l´intenta fer vida.

Jesús va dedicar part del seu ministeri als malalts, va escoltar i va atendre a bastants malalts, en va curar a molts, de vegades els oferia no solament la guarició física sinó també l’espiritual amb el perdó dels pecats i el consol. Si això va fer el Mestre, nosaltres hem d’imitar-lo en la mesura de les nostres possibilitats, per això els cristians hem d´ocupar-nos i preocupar-nos dels malats, és una exigència de la nostra fe i ha de ser el resultat del nostre amor.

A la parròquia hi ha un grup de persones que es dediquen als malalts: els van a visitar, els porten la comunió, etc. Aquest grup està obert, si algú si vol afegir ho pot fer, que parli amb el rector. Per una altra banda, recordar-vos que si teniu un familiar malalt que vol rebre aquest servei heu de comunicar-ho als mossens.

RESULTADO COLECTA MANOS UNIDAS

En la colecta del pasado fin de semana a favor de “Manos Unidas” se recogieron 769 €. Muchas gracias por vuestra aportación.

MISSA RESIDÈNCIA DE COLLBLANC

El pròxim dimarts, a les 16h30´ a la segona planta.

JUSTICIA I PAU

Es reunirà aquest dimecres a les 19h30´.

ENCUENTRO COLLA JOVE

Este viernes a las 21h.

SOPAR DE LA FAM

El divendres 28 de febrer a les 20h30´ en el casalet, a benefici de l´escola per a nenes/es amb pocs recursos “Fe i alegria” de San Pedro Sula d´Hondures.

ROMERIA PARROQUIAL A MONTSERRAT

Los días 8 y 9 de marzo. Último día para apuntarse, el viernes 28 de febrero.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.