Emigrants

JORNADA MUNDIAL DE L´EMIGRANT I DEL REFUGIAT

Aquest diumenge s´escau la Jornada Mundial de l´emigrant i del refugiat, que enguany porta per títol: “Emigrants i refugiats: cap a un món millor”.

Com diu el papa Francesc, un dels “signes dels temps” és el creixent fenomen de la mobilitat humana, que posa de manifest freqüentment les mancances i llacunes dels estats i de la comunitat internacional.

En aquest fenomen sovint s’hi dóna la discriminació, el rebuig, el tràfic de l´explotació, el dolor i fins i tot, de vegades, la mort.

La creació del món millor de què parla el lema d´enguany es refereix a buscar un desenvolupament autèntic i integral, a treballar perquè hi hagi condicions de vida dignes per a tothom, perquè sigui respectada, custodiada i conreada la creació que Déu ens ha lliurat.

El desenvolupament no es pot reduir al pur creixement econòmic, obtingut amb freqüència sense tenir en compte a les persones més febles i indefenses. El món només pot millorar si l’atenció primària està dirigida a la persona, si la promoció de la persona és integral, en totes les seves dimensions, inclosa l´espiritual, si no s´abandona a ningú, inclosos els pobres, els malalts, els presos, els necessitats, els forasters; si som capaços de passar d´una cultura del rebuig a una cultura de la trobada i de l´acollida.

Emigrants i refugiats no són peons sobre el tauler de la humanitat. Es tracta de nens, dones i homes que abandonen o són o obligats a abandonar les seves cases per moltes raons, que comparteixen el mateix desig legítim de conèixer, de tenir, però sobretot de ser “alguna cosa més”.

L´Església, en camí amb els emigrants i els refugiats, s´ha de comprometre a comprendre les causes de les migracions, però també a treballar per superar els efectes negatius i valoritzar els positius en les comunitats d´origen, trànsit i destí dels moviments migratoris.

La realitat de les migracions demana ser afrontada i gestionada d´una manera nova, equitativa i eficaç, que exigeix en primer lloc una cooperació internacional, sobretot entre els països de procedència i els de destinació dels emigrants, i un esperit de profunda solidaritat i compassió. En segon lloc, afrontar els desequilibris socioeconòmics i la globalització sense regles. I, en tercer lloc, la superació dels prejudicis i preconcepcions pel que fa als emigrants.

CONSEJO PASTORAL PARROQUIAL

Este lunes a las 21h. tendrá lugar el Consejo Pastoral Parroquial.

MISSA RESSIDÈNCIA COLLBLANC

El dimarts a les 16h30´, a la segona planta.

PLEGARIA POR LA UNIDAD DE LOS CRISTIANOS

El espacio de plegaria de este martes a las 20h30´tendrá como tema la unidad de los cristianos. Estáis todos invitados a venir a rezar por esta intención tan importante. 

SEGON CICLE DE MÚSICA A SANT RAMON

El primer concert d´enguany tindrà lloc el dissabte 25 a les 21h. Serà un concert de piano en el qual Antoni Besses i Melani Mestre interpretaran peces de Mozart i Schubert. El preu és de 12 €, 9 € per als estudiants.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.