Nou curs

COMENCEM UN NOU CURS

Per a molts les vacances ja s´han acabat i per a d´altres, principalment els estudiants, queden pocs dies per començar les classes.

Tots ens hem de posar les piles de cara a aquest nou curs, la parròquia també, doncs aviat començarà les activitats habituals. Cadascú hauria de mirar a quines activitats s´apunta. Per una banda hi ha les principalment formatives en l´àmbit de la fe com les catequesis, tant les familiars-infantils, com la de confirmació, els grups de joves, Vida Creixent, Fent Camí, Colla Jove. Altres activitats són més aviat de servei als altres com Càritas parroquial, Ajuda´t-ajudant, Justícia i Pau, Pastoral de la Salut. D´altres estan més relacionades amb la litúrgia i la celebració de la fe com és el cas del grup de Cant Gregorià, de Gospel o l´espai de pregària dels dimarts.

En el seu moment ja anirem anunciant quan començaran les activitats i intentarem fer una explicació de en què consisteix aquell espai o què fa el grup per tal que, amb millor coneixement de causa, puguem fer les nostres eleccions.

És important que ens adonem que no n´hi ha prou amb participar els diumenges de l’Eucaristia per sentir-nos bons cristians i uns membres de l´Església que actuen amb congruència amb la seva pertinença.

Precisament aquest curs passat han tingut lloc tres esdeveniments importants dins de l’Església Universal que haurien de marcar el nou curs: el Sínode de Bisbes sobre la nova evangelització, l´any de la fe, i la renúncia del Papa Benet XVI i l´elecció del Papa Francesc. Aquests tres fets han de marcar a l´Església. El Sínode s´ha d´aplicar, la celebració de l’any de la fe que acaba  el 24 de novembre d´enguany ens ha de motivar en la forma com vivim la nostra fe; el nou papa ha començat a introduir canvis i tendències dins de l´Església.

Estiguem doncs atents i disposats a deixar-nos portar per l´Esperit que ha parlat i està parlant a través d´aquests esdeveniments.

ANIVERSARIOS MATRIMONIALES

El sábado 27 de julio celebraron en San Ramón las bodas de plata,  Manuel Cedillo y Mª Carmen Azaustre, y las bodas de oro, Juan Soler González y Concepción Martínez Martínez. A todos ellos les felicitamos y les agradecemos su testimonio de fidelidad.

BATEIGS

El darrer diumenge de juliol van ser batejats a la parròquia: Marc Pajares Morena, Eliott-Samuel Añazco Orrego, Leyre Arcon Ruíz, Hugo Pérez Lopera i Jordi Pérez Lopera. Enhorabona a ells i als seus pares!

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Nou curs

 1. Ruben Garcia ha dit:

  Dos actitudes nos propone Jesús en el evangelio de este domingo: la humildad frente a la soberbia y la hospitalidad con los pobres y los últimos frente a las apariencias interesadas.

  Lo nuestro, lo «natural» es que busque el primer puesto, el ser considerado, la palmadita en la espalda, la fama fácil, el que me consideren más importante que…

  Cuantas veces mis actitudes de soberbia dificultan la convivencia familiar, profesional, comunitaria, eclesial. Y esto ocurre cuando no escucho porque qué me van a enseñar a mí, cuando critico de forma despiadada porque considero al otro una amenaza, cuando lo único que cuenta es mi criterio, cuando no soy apreciado como creo que me merezco, etc.

  La otra actitud está en la misma línea. Jesús nos invita a estar abiertos, a ser generosos con «pobres, lisiados, cojos y ciegos». Yo, en cambio, prefiero que los que me rodean admiren mi generosidad, que elogien mi forma de ser, ser importante entre los importantes. Lo que nos propone Jesús no da prestigio, no se entera nadie y, entonces, ¿para qué sirve?.

  La perspectiva del Reino de Dios va por otro camino. Sólo tenemos cabida, junto a los pequeños, si los valores de la humildad, de la sencillez, del servicio desinteresado son prioritarios en nuestras vidas y en nuestras comunidades.

  Rubén García

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.