La Santíssima Trinitat

LA SANTÍSSIMA TRINITA I LA VIDA CONTEMPLATIVA

El primer diumenge després de Pentecosta l´Església celebra la solemnitat de la Santíssima Trinitat. Durant tota la Pasqua hem tingut molt present a les tres persones divines: el Pare que ha ressuscitat al seu Fill fet home, Jesucrist (nit de Pasqua) i que l´ha glorificat a la seva dreta (l´Ascensió) per enviar-nos l´Esperit Sant (la Pentecosta). Tota la Pasqua ha estat actuant Déu u i comunió de persones. Avui ens fixem d´una manera especial en aquest misteri tan excels i alhora tan complex que professen en el Credo en el qual recordem el paper principal del Pare: crear per amor; el del Fill, encarnar-se per a la nostra salvació, per a superar la mort per la qual hem de passar, mitjançant la resurrecció; el de l´Esperit Sant, donar vida, vida eterna i divina.

Aquesta solemnitat va associada als contemplatius, aquelles persones que dediquen la seva vida a Déu, sobretot per mitjà de la pregària i de la lloança a Déu; ells són els qui poden entendre millor el misteri de la Santíssima Trinitat ja que ells són els qui més hi tracten, els qui n´haurien d´estar en major comunió. El lema d´enguany porta per títol: “Vida Contemplativa en l´Any de la fe”. Sentinelles de la pregària, que ens recorda que la seva oració és constant. Podríem recordar també que Benet XVI, ara a l´etapa final de la seva vida, després de la seva renúncia al papat, a pres una opció que va en aquesta línia, retirar-se principalment a pregar, sobretot per l´Església.

En aquest dia som convidats a valorar i donar a conèixer aquesta opció de vida tan fonamental entre els diversos carismes que existeixen a l´Església, i a pregar per aquells que tant ho fan pels altres.

PRIMERAS COMUNIONES

El pasado fin de semana comulgaron por primera vez: Julen Redondo Gago, Iván Alonso López, Alba Santamaría Miguel, Oscar Medrano Sánchez, Anna Álvarez Sebastián, Mireia Martínez Salleres, David López Centellas, Anna i Pol Martí Ventura, Andre García Tró, Claudia León Fadrique, Natalia Masood Moreno, Sandra Villalobos Guevara, Ainhoa Fernández Pizarro, Isade Torné Velarde, Eva Huerta Alberola, Adam García Gáñez, Daniela Caguana Calvache, Sara García Pérez, Núria Guzmán Sorroza, Guillem Ojea López, Yasmín González Soto, Marco Torres. Les felicitamos de todo corazón a ellos y a sus padres.

COLLA JOVE

Es reunirà el divendres a les 21h.

CLAUSURA VISITA PASTORAL

Os recordamos que como final de la visita pastoral de nuestro arzobispo, el próximo sábado, 1 de junio, presidirá una eucaristía para todos los feligreses del arciprestazgo, a las 20h, en la parroquia de la Virgen de la Luz, y que si alguien quiere, antes en “la llumeneta” (C/Pins 35-37) tendrá lugar un encuentro-charla con él.

DIUMENGE DEL CORPUS CHRISTI

El pròxim diumenge dia 2 de juny es celebrarà la solemnitat del Cos i la Sang del Senyor (el Corpus Christi). Per aquesta raó, a la parròquia farem la tradicional col·lecta per a Càritas Diocesana i exposarem al Santíssim des de després de la missa de 9h i fins l´acabament de la missa de les 13h.

Per una altra banda, a la plaça de la catedral es celebrarà una Eucaristia presidida per l’arquebisbe Lluís, a les 18h30´ i en acabar la missa tindrà lloc la processó pels carrers del voltant Hi som tots convidats.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.