Al·leluia!

AL·LELUIA, AL·LEUIA, JESÚS HA RESSUSCITAT!

Hem començat la Pasqua, la festa principal del cristians, perquè en ella commemorem la mort i la resurrecció de Jesús.  La paraula Pasqua  ve del hebreu i significa pas, per a nosaltres els seguidors de Jesús és el seu pas, a través de la mort, a la vida nova del ressuscitat, junt amb Déu.

La data de la Pasqua és variable perquè es celebra el diumenge després de la primera lluna plena de primavera, podent caure entre el 22 de març i el 25 d´abril.

Iniciem aquesta celebració amb la Vetlla Pasqual, el dissabte al vespre en què acompanyem a Crist en el seu pas de la mort a la vida.

És la nit en què, d´un foc nou, encenem el ciri pasqual i cantem solemnement el pregó de la festa. En què escoltem a través d´unes quantes lectures els moments més importants de la història de la salvació, i sobretot l´evangeli de la resurrecció. És la nit més adequada per a celebrar els bateigs, o si més no el seu record amb l´aspersió amb l´aigua baptismal. I, sobretot, celebrem aquesta nit l´Eucaristia més important de l´any, i participem del Cos i Sang del Senyor ressuscitat.

Durant cinquanta dies, set setmanes, celebrarem amb alegria com un sol dia festiu la resurrecció del Senyor.

Tenen una personalitat especial la primera setmana coneguda com a “octava de Pasqua”, la festa de l´Ascensió que s´hauria de celebrar el dijous de la sisena setmana però que en molts llocs ha passat a celebrar-se el diumenge setè en no ser festa civil, i la Pentecosta, als cinquanta dies.

ENCUENTRO COLLA JOVE

El próximo viernes a las 21h.

COLE·LECTA PARRÒQUIA

El pròxim cap de setmana farem la col·lecta del mes de´abril per ajudar al sosteniment de la nostra parròquia.

CHARLA SOBRE EL CUARTO PUNTO DEL CREDO

Siguiendo con nuestras charlas-catequesis sobre el Credo con motivo del año de la fe, el miércoles 10 de abril, a las 20h30´, en la sala parroquial, Mn. Fernando, el vicario de la parroquia, nos hablará sobre el cuarto punto del Credo: “la santa Iglesia Católica”. Para profundizar en nuestra fe, en lo que creemos, son muy importantes estas catequesis, por lo que os invitamos a asistir.

US DESITGEM UNA BONA PASQUA!

els mossens i el consell pastoral 

de la parròquia

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.