Les paraules del papa

LA RENÚNCIA DEL PAPA

Tots vam quedar sorpresos el dilluns passat quan ens van assabentar que el Sant Pare renunciava a seguir exercint el ministeri petrí de Papa a partir del 28 de febrer al vespre per la raó de sentir-se sense forces per continuar. Cal agrair-li aquest gest d´humilitat que ha realitzar considerant que era el millor per a l´Església. Creiem que val la pena reproduir les seves paraules de renuncia.

“Estimadíssims germans: Us he convocat en aquest Consistori no sols per a les tres causes de canonització, sinó també per a comunicar-vos una decisió de gran importància per a la vida de l’Església. Després d’haver examinat davant Déu reiteradament la meva consciència, he arribat a la certesa que, per l’edat avançada, ja no tinc forces per a exercir de manera adequada el ministeri petrí. Sóc molt conscient que aquest ministeri, per la naturalesa espiritual que té, ha de ser portat a terme no únicament amb obres i paraules, sinó també, i no en menor grau, patint i pregant. Malgrat això, el món d’avui, subjecte a ràpides transformacions i sacsejat per qüestions de gran relleu per a la vida de la fe, per a governar la barca de sant Pere i anunciar l’Evangeli necessita també el vigor tant del cos com de l’esperit, vigor que, en els darrers mesos, ha disminuït en mi de tal manera que he de reconèixer la meva incapacitat per a exercir bé el ministeri que em va ser encomanat. Per això, essent molt conscient de la seriositat d’aquest acte, amb plena llibertat, declaro que renuncio al ministeri de bisbe de Roma, successor de sant Pere, que em va ser confiat per mitjà dels Cardenals el 19 d’abril de 2005, de manera que, des del 28 de febrer de 2013, a les 20.00 hores, la seu de Roma, seu de sant Pere, quedarà vacant i haurà de ser convocat, per part de qui té competències per a fer-ho, el conclave per a l’elecció del nou summe pontífex.

Estimadíssims germans, us dono les gràcies de cor per tot l’amor i el treball amb què heu portat al meu costat el pes del meu ministeri, i demano perdó per tots els meus defectes. Ara confiem l’Església a la cura del seu Summe Pastor, nostre Senyor Jesucrist, i supliquem a Maria, la seva santa Mare, que assisteixi amb la seva bondat maternal els pares cardenals en elegir el nou Summe Pontífex. Pel que fa a mi, també en el futur, voldria servir de tot cor la santa Església de Déu amb una vida dedicada a la pregària.”

Benedictus pp XVI 

RESULTADO COLECTA MANOS UNIDAS

En la colecta del pasado fin de semana a favor de Manos Unidas se recogieron 799 €. Muchas gracias a todos por vuestra aportación.

MISSA RESIDÈNCIA COLLBLANC

El dimarts a les 16h30´, a la segona planta.

CHARLA-CATEQUESIS SOBRE LA FE (3)

Este miércoles a las 20h30´, Mn. Lluís Ramis tratará del tercer punto del Credo, el Espíritu Santo, y de la Trinidad.

VIDA CREIXENT

Reunió el dijous a les 18h30´. Farem el tema 4.

COMENTARIO EVANGELIO SEGUNDO DOMINGO CUARESMA

Este jueves a las 20h30´. El texto es: Lc 9,28b-36.

TROBADA ARXIPRESTAL DE QUARESMA

Aquest divendres a les 21h., a la parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.