Pare Ramiro

NOTÍCIES DEL PADRE RAMIRO

El pare Ramiro, que com tots sabeu està realitzant una tasca pastoral a Hondures, m´ha enviat un escrit explicant les seves vivències en aquest país, crec que pot ser interessant per a tots, per això el publiquem en el full parroquial d´aquesta setmana.
Us comento com estic vivint aquests últims dies, mentre la pluja del Tròpic, cau amb insistència sobre les nostres teulades.
Fa uns dies he atès una situació que m´ha impressionat: he anat a l´hospital de Tocoa a pregar per una velleta que estava en coma. La imatge que vaig veure era colpidora: tres llits afilerats amb tres persones mig tapades amb una mena de drap i roba estesa damunt els llits. Dues d´elles sense coneixement. Menys mal que van acompanyar-me la neta i una amiga de la filla que em va demanar aquesta pregària. No és fàcil dir una paraula afectuosa, amb un to d´esperança. Però cal fer-ho i marxar amb el cor encongit.
Uns dies abans havia mort una noia per manca d´una bombona d´oxigen. Les que hi havia a l´hospital estaven totes buides i les infermeres amb to displicent van dir als seus familiars que algú anés a buscar-ne fora.
Els metges porten ja sis dies de vaga en protesta per no haver rebut salaris endarrerits i per la manca de medicaments i elements bàsics per a fer analítiques. Ara, amb els pocs materials de que disposen, no poden diagnosticar si es tracta d´una diabetis o una altra malaltia diferent.
Aquest hospital públic, això vol dir “pels pobres”, s´ha fet petit i no pot allotjar la gent que arriba de tot arreu i de la mateixa ciutat que s´ha fet gran en pocs anys. Clar que hi ha algunes clíniques privades amb uns quants llits que cap camperol o gent de pocs recursos pot pagar.
Mentrestant, veus algun gran hotel i comerços ben farcits, propietat dels narcotraficants que neden en l´abundància.
Aquest mes de novembre he estat invitat a celebrar la Vigília dels nostres Màrtirs de la Universitat Centroamericana, l´afusellament, fa més de 20 anys, d´Ellacuria i els altres cinc companys jesuïtes i les dues dones que estaven al servei de la casa.
Vlli viure intensament la processó de matinada, amb llànties i torxes que porten els camperols vinguts de tot el país, recordant la nit del assassinat.
Segueixo celebrant l´ Eucaristia a darrera hora de la tarda, integrant-me en les assemblees de Delegats de la Paraula i amb reunions dels equips que impulsen cada comunitat que es considera una Comunitat Eclesial de Base. Aquests equips, que s´anomenen Consells Eclesials Locals, en són l´ànima, i avui i demà estarem reunits per a planificar la pastoral de tot l´any vinent, la pastoral en una una zona allunyada de la ciutat que té més de 20 petites comunitats.
M´ha impressionat amb quina intensitat i naturalitat s´estan un llarg quart d´hora pregant en silenci a l´acabar la reunió. Em tenia preocupat pensar en la tornada a Tocoa amb la vella camioneta Toyota, fent els impossibles per esquivar els sots, plens d´aigua, que omplen tot el camí de terra al llarg d´uns 15 km. Avui n´he sortit ben parat. Veurem demà.
Al sortir a la carretera una noia de 17 anys m´ha demanat auto-stop. Està embarassada de 8 mesos. La setmana passada hi havia, en altra petita comunitat, una noia de 16 anys també està a punt de tenir el seu fill.
El que més preocupa ara als hondurenys és la gran violència que es produeix en tot el país. Diuen que és la més forta en els últims 30 anys. Fa fressa llegir la premsa i veure la quantitat de joves morts violentament per prendre´ls el mòbil o els pocs diners que porten. Per això molts d´ells estan decidint abandonar el país i buscar en l´emigració salvar la vida.
Com veieu, a casa nostra el motiu dels joves que emigren a Europa no és el mateix però el fet de tenir que marxar, sí.
Amb tot afecte, Ramiro

RESULTADOS COLECTA PARROQUIA

En la colecta a favor de la parroquia del pasado fin de semana se recogieron 868,50 €. Muchas gracias por vuestra aportación.

REUNIÓ CATEQUISTES DE NENS DE PRIMER I SEGON

Aquest dilluns a les 18h. per a preparar els propers temes de la catequesi familiar-infantil.

JUSTÍCIA I PAU

El grupo se reunirà estel unes a las 19h30´

MISSA A LA RESIDÈNCIA DE COLLBLANC

Aquest dimarts a les 16h30´ a la primera planta.

VIDA CREIXENT

Se reunirá este jueves a las 18h30´ para tratar el primer tema del libro de este año”La fe cristiana, puerta siempre abierta”.

REUNIÓ CATEQUISTES PARES PRIMER

El dijous a les 19h. per a preparar els temes 3 i 5.

MISA EN SAN ALBERTO

El próximo jueves día 15 es la fiesta de san Alberto Magno, el patrón de la parroquia de la calle Pujós de L´Hospitalet. La fiesta la celebraremos el sábado 17 a las 19h, en san Alberto en una misa que contará con la presencia y colaboración de los jóvenes de la JOC. Al final habrá un pica-pica.

XERRADA DE PASTORAL FAMILIAR I RECÈS

La delegació diocesana de pastoral familiar ha organitzat un xerrada destinada a les persones que acullen a les parelles que demanen casar-se en l´Església o que són responsables dels cursets prematrimonials, però també per a aquelles persones que cerquin aprofundir en temes de família i espiritualitat conjugal.
El títol de la xerrada és “Els conflictes de parella en el nuviatge i la vida conjugals. L´acció pastoral”. La donarà el Dr. Antonio Gomis el divendres 16 de novembre de 19 a 21h. a la parròquia de Corpus Christi. (C/Bailén 175, de Barcelona). Per asistir-hi cal inscriure´s a: secretaria@pastoralfamiliarbcn.cat o trucant al tf: 93-453-86-59
El dia següent, dissabte 17, hi ha un recés d´Advent adreçat a matrimonis i promesos, amb el títol: “Evangelitzar i Evangelitzar-nos”, de 10h30´a 14h a La Salle (C/Sant Joan de la Salle 42, de Barcelona) les inscripcions s´han de fer a la mateixa adreça electrònica o telèfon que per a la xerrada.

COLECTA DE GERMANOR

El próximo fin de semana tendrá lugar la colecta de “Germanor” que tiene como finalidad ayudar al financiamiento de la Iglesia diocesana.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pare Ramiro

 1. Rubén García ha dit:

  Domingo 11 Noviembre 2012 (Reflexión)

  ¡ VENGA TU REINO !
  Hoy es un día especial, hemos celebrado en la Basílica de la Sagrada Família, junto con nuestro Sr. Cardenal Arquebisbe Dr. Lluís Martínez Sistach, con nuestro rector y vicario episcopal Mn. Lluís Ramis y junto con nuestro Diácono Mn. Fernando, la celebración diocesana del Año del a Fe y el segundo aniversario de la dedicación de la Basílica por el Papa Benedicto XVI.
  Ha sido una celebración llena de gloria, alegría y mucha FE por parte de todos los que estabamos presentes allí, Famila Dotú, Hermanas Saturnina e Irene y muchas caras conocidas como el Mn. Matabosch, Salvador Pie Ninot y un largo etc…

  Hoy en mi reflexión, comentario, etc…, quiero invitaros a todos a adorar al Cristo, a la adoración nocturna que para muchos de nosotros es importante y de esta manera acercarnos más al SILENCIO………………….a ese SILENCIO que es importante para evangelizar nuestra Fe.

  Como decía Juan Pablo II.

  ¡Aprended a conocer a Cristo y dejaos conocer por Él!.
  Ya sabéis que antes de dar comienzo a su vida pública, Jesús se retiró a orar cuarenta días en el desierto. Pues bien, queridísimos jóvenes, procurad haced un poco de silencio también vosotros en vuestra vida para poder pensar, reflexionar y orar con mayor fervor y hacer propósitos con más decisión.
  Hoy resulta difícil crearse ”zonas de desierto y de silencio” porque estamos continuamente envueltos en el engranaje de las ocupaciones, en el fragor de los acontecimientos, en el reclamo de los medios de comunicación, de modo que la paz interior corre peligro y encuentran obstáculos los pensamientos elevados que deben cualificar la existencia del hombre.

  Afectísimo en Cristo.
  Rubén García
  Catequista Viernes Tarde

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.