Primeres comunions

PRIMERES COMUNIONS

Aquest cap de setmana comencem les celebracions de les primeres comunions a la nostra parròquia que duraran tot el mes de maig.

La primera comunió és un moment important en la vida de tot cristià, és un salt qualitativa en el seu seguiment de Jesús ja que representa poder participar de l´eucaristia en plenitud. Fins aquell moment al cristià li faltava alguna cosa a la missa: escoltava la paraula de Déu, pregava i cantava com tots, seguia amb atenció la pregària eucaristia amb les paraules consagratòries, però en el moment més important, el moment de participar de la taula del Senyor, no ho podia fer perquè encara no estava prou preparat; a partir d´aquest dia ja podrà apropar-se i rebre al Senyor, sempre que ho desitgi i estigui preparat.

Desgraciadament, molts nens fan la primera i última comunió, i ja no reben cap més formació religiosa, i això és una pena. Vol dir que hi ha quelcom que no funciona: potser no s´ha acabat de descobrir al Crist; a lo millor com que el seu seguiment comporta massa compromís, no s´està disposat a fer les renuncies necessàries; potser no tenen a ningú que els estimuli i ajudi a seguir fent aquest camí,…

La fe s´ha de formar de manera continuada, i d´això s´encarrega la catequesi, l´escolta de la paraula de Déu, les xerrades i conferències, les homilies, la lectura dels llibres i escrits religiosos, teològics, pastorals, etc. La fe s´ha de celebrar, i això ho fem amb les eucaristies, els sagraments i la pregària. I la fe s´ha de viure: el nostre comportament no pot ser contrari al missatge de Jesús, a lo que creiem. I encara hi afegiré un altra compromís de la fe, s´ha d´anunciar i proposar a aquells que no la tenen.

Preguem perquè aquests nens i nenes que faran la primera comunió al llarg d´aquest mes es mantinguin fidels a la crida que Crist els ha fet a ser deixebles seus, manifestada precisament en la invitació a combregar amb ell.

 BAUTIZOS

El pasado sábado fueron bautizados los siguientes niños/as que se han preparado para hacer la primera comunión: Luis Armando Muñoz Polo, Núria Pereiras Neira, Sara Dewidri Tapia Mendez, Alícia García Valdillo, Joseph Esteban Salazar Morales.

 NOCES D´OR

Van celebrar les noces d´or a l´eucaristia de les 12h. del diumenge passat, en Rafael Márquez Fernández i l´Ana Giménez Troya. Els felicitem a ells i als seus familiars i els diem: Per molts anys!

 CONSEJO PASTORAL PARROQUIAL

Se reunirá este lunes a las 21h. para tratar temas relacionados con las actividades pastorales de nuestra comunidad.

 JUSTÍCIA I PAU

Organitza una conferència informativa sobre el 15M que pronunciarà la Sra. Eulàlia Reguan el dilluns 14 de maig, a les 19h30´ a la sala parroquial.

 VIDA CREIXENT

Se reunirá este jueves a las 18h30´. Tratarán el capítulo 8 del libro.

 FENT CAMÍ

Aquest divendres a les 21h. Faran el tema del silenci.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.