La Sagrada Escritura i la Quaresma

QUARESMA I PARAULA DE DÉU

Les lectures de les eucaristies del temps de Quaresma reflecteixen molt bé les característiques d´aquest temps litúrgic, ens fixarem només en els evangelis del diumenges. El primer diumenge sempre narra les temptacions de Jesús, mentre que el segon és el de la transfiguració, això sí, es fa segons l´evangeli que toca aquell any. Hi ha tres cicles: l´A, que és el de Mateu, el B, que és el de Marc, el d´enguany, i el C, que és el de Lluc.

En el cicle A, la tercera setmana ens presenta a Jesús i la samaritana (Jesús com aigua viva que sadolla les nostres sets més profundes); la quarta setmana, el cec de naixement (Jesús que il·lumina les nostres cegueses); el cinquè diumenge, la resurrecció de Llàtzer (Jesús com a vida que venç sobre la nostra corrupció).

En el cicle B, se´ns presenten un textos de Joan sobre la futura glorificació de Crist per la seva creu i resurrecció. El tercer diumenge és la purificació del Temple de Jerusalem per part de Jesús i la presentació d´ell com al nou temple; la quarta setmana tracta sobre el gran amor de Déu que enviat al seu Fill per salvar el món; el cinquè, Jesús comparat amb el gra de blat que ha de morir per a donar molt de fruit.

En el cicle C, el temes giren al voltant de la conversió. A la tercera setmana som cridats a la conversió a partir de la paràbola de la figuera estèril, dels galileus massacrats per Pilat i els jueus que van morir esclafats en la caiguda accidental de la torre de Siloè. El quart diumenge, amb la paràbola del fill pròdig se´ns crida a confiar en el perdó del Pare. La cinquena setmana, amb la història de la dona adúltera perdonada per Jesús també som cridats a la conversió.

Aprofitem doncs el ric contingut dels evangelis de Quaresma per aprofundir en la nostra fe i convertir-nos.

RESULTADO DE LA CENA CONTRA EL HAMBRE

En la cena solidaria a favor de la Fundación “Acció Solidària Contra l´Atur” del viernes 24 de febrero se recogieron 640 € que ya han sido entregados a la Fundación. Muchas gracias por vuestra colaboración.

DONACIÓ DE SANG

Aquets diumenge, de 10 a 14h, en el casalet.

CONFERENCIA DEL OBISPO AUXILIAR

La conferencia que nuestro obispo Sebastián Taltavull, con el título de “Familia y trabajo” tenía que pronunciar el miércoles pasado a les 19h en el seminario ha sido pospuesta para este lunes.

TROBADA DE CATEQUISTES DE NENS DE SEGON

Aquest dilluns a les 19h. per tractar els temes 22 i 23.

ENCUENTRO DE CATEQUISTAS DE PADRES DE PRIMERO

Este lunes a las 19h.

TROBADA ARXIPRESTAL DE QUARESMA

Aquest divendres a les 21h. A la parròquia de sant Benet, per a pregar i menjar junts tot compartint vivències.

BENDICIÓN DE RAMOS

El próximo domingo a las 11h30´, delante de la Iglesia.

 COL·LECTA PER LA PARRÒQUIA

La farem el proper cap de setmana.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.